microneedling-salon

Wat is microneedling?

Een microneedling behandeling (soms ook aangeduid als micro-needling, Dermapen, huidroller of micro needling) is het behandelen van het huidoppervlak met ultradunne naaldjes. Dit kan met rollers met naaldjes of met de automatische Dermapen. De gaatjes zijn na het behandelen niet zichtbaar omdat de omliggende huid het meteen dicht drukt en het herstel meteen in gang gezet wordt. De doorbloeding neemt toe door de signaal werking vanuit de kapotte celletjes.

De stoffen die er bij vrij komen, groeifactoren genoemd (EGF), geven een signaal af dat de keratinocyten en de dieper gelegen onderhuidse cellen opvangen en aanzetten tot snellere celaanmaak. Omdat de huid wordt aangespoord om meer cellen aan te maken dan er verdwijnen, worden de huid dikker en krijgt meer volume. Een eventuele plasma behandeling voor een specifieke rimpel zal daardoor veel beter “pakken” doordat de weerstand en veerkracht van de gezondere huid de vernieuwing beter aankan.

Is microdermabrasie een alternatief voor microneedling?

Voor je huid is het goed om zich af en toe van dode huidcellen te ontdoen. Wellicht zorg je hier zelf wel eens voor met een goede scrub, waarmee je dode huidcellen verwijdert en op die manier je huid weer laat stralen. Een andere manier om dit te doen is door middel van microdermabrasie. Dit is een intensieve peeling bij de schoonheidssalon waarbij dode huidcellen worden verwijderd met een apparaat. Microdermabrasie is een zeer populaire behandeling, omdat het al na één behandeling aanzienlijk verbetering van de huid laat zien. Na een microdermabrasie behandeling zal je huid gladder aanvoelen en er een stuk egaler uitzien. Je kunt verschillende huidproblemen behandelen met microdermabrasie, namelijk:

 • Futloze huid
 • Rokershuid
 • Ouderdomsvlekken
 • Oppervlakkige pigmentvlekken
 • Grove poriën
 • Fijne rimpels
 • Grove huidstructuur

Voor andere huidproblemen zoals moedervlekken, zwangerschapsmasker, eczeem, huidontstekingen, acne, herpes, zonverbranding, striae en couperose zal een microdermabrasie behandeling niet helpen. Hiervoor kun je microneedling bij de schoonheidssalon proberen om jouw huid te verbeteren. Bij micro needling wordt er een huidroller met hele hele fijne naaldjes gebruikt waarmee de lederhuid licht beschadigd wordt. Hierdoor wordt de celdeling gestimuleerd waarna ook de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. De ‘oude’ huid wordt verwijderd waarna er ruimte wordt gemaakt voor nieuwe huid. Door microneedling wordt je huid sterker, dikker en egaler.

Hoe werkt microneedling?

Door het maken van minuscule gaatjes in de huidlagen wordt onmiddellijk ons eigen reparatiesysteem in gang gezet die daar opnieuw collageen en elastine produceert, waardoor de huid opnieuw steviger en elastischer wordt. Lijntjes, rimpels en acnelittekens ontstaan door een tekort aan onderliggende elastine en collagene vezels.

Omdat microneedling deze aanmaak stimuleert worden de onderliggende huidlagen opgevuld met nieuw collageen en elastine. Een bijkomend voordeel is dat er door de naaldjes kanaaltjes ontstaan waardoor allerlei voedingsstoffen in serums en crèmes dieper in de huid kunnen doordringen en vele malen beter geabsorbeerd worden. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt in reclames kan er geen collageen en elastine gesmeerd worden op de huid, in de hoop dat deze doordringt in de lagen waar het nodig is.

Microneedling: voor wie is het geschikt?

Microneedling is geschikt voor iedereen, op enkele uitzonderingen na. Of je nu een vrouw of een man bent, of je nu 25 jaar of 60 jaar bent: je komt in aanmerking voor een dergelijke behandeling. De behandeling micro-needling wordt toegepast bij een aantal huidaandoeningen en afwijkingen in de huidstructuur. Met een speciale dermapen wordt je huid vernieuwd zonder dat daarbij de opperhuid wordt beschadigd. Wanneer je een van de volgende huidaandoeningen hebt, kan NextSkin jou verder helpen voor een gezonde huid.

 • Zonbeschadiging.
 • Melasma (ook wel bekend als zwangerschapsmasker).
 • Acne.
 • Striae.
 • Cellulite.
 • Rimpels.
 • Littekens.
 • Grove poriën en grove huidstructuur.

Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een dergelijke behandeling wanneer je je huid wilt verjongen: door microneedling krijgt je huid een intensieve boost. De behandeling kan op drie verschillende manieren worden uitgevoerd: met een huidroller met naaldjes, zoals hierboven beschreven, met een kleine stamper met naaldjes voor plaatselijke behandeling en met een pen met kleine naaldjes die al trillend over de huid worden bewogen. De naalden die hierbij worden gebruikt zijn zeer klein en variëren van 0,2 mm tot 3,0 mm, waarbij 3,0 mm vaak alleen in uitzonderlijke gevallen van een paramedische behandeling worden gebruikt. Hierbij wordt dan ook altijd een verdovende crème gebruikt om de behandeling pijnloos uit te kunnen voeren.

Voor- en na foto’s microneedling

Al tien jaar help ik mensen bij het verbeteren van hun huid. Bij NextSkin maak ik hierbij ook gebruik van microneedling. Ik kan je uren vertellen over deze behandeling, maar in dit geval zeggen beelden meer dan woorden. Bekijk hieronder enkele voor- en na foto’s van een microneedling behandeling bij NextSkin en zie zelf het resultaat:

   

Microneedling behandeling

Wist je dat veel mensen voor een microneedling behandeling naar mij toekomen om van hun rimpels af te komen? In veel gevallen denkt men vaak dat je voor bijvoorbeeld een zichtbare fronsrimpel verwijderen ‘alleen’ botox in kunnen laten spuiten. Dat is zeker niet waar: met de Dermapen kunnen dergelijke rimpels vrijwel onzichtbaar worden gemaakt. Dat is fijn, aangezien veel mensen het geen fijn idee vinden dat er een chemisch vloeistof in hun gezicht wordt gespoten.

Huidanalyse
Bij een microneedling behandeling gaan we eerst een huidanalyse maken en samen in gesprek over wat je precies wilt laten doen: tijdens dit consult kan ik een duidelijk behandelplan opzetten en de huid goed beoordelen. Misschien wil je eenmalig een behandeling of heeft je huid een paar behandelingen nodig: vooraf laat je je persoonlijke wensen weten en daarna gaan we aan de slag!

Eerst reinigen we de plek waar we microneedling gaan toepassen: hygiëne staat bij NextSkin hoog in het vaandel. Het reinigen voorkomt niet alleen een eventuele infectie maar zorgt ook nog eens voor een beter resultaat. Vervolgens gaan we aan de slag met de Dermapen. De Dermapen maakt hele kleine gaatjes in de huidlagen, waarna ons lichaam ervoor zorgt dat er direct nieuw collageen wordt aangemaakt om de huid te herstellen. De onderliggende huidlagen worden hierna weer gevuld met collageen en elastine waardoor de huid weer een stuk steviger en egaler wordt. Wees niet bang dat je huid ‘kapot’ wordt gemaakt: de gaatjes zijn zo minuscuul waardoor je huid niet permanent beschadigd wordt. De huid wordt net open genoeg gemaakt om de aanmaak van elastine en collageen te stimuleren. De behandeling doet over het algemeen geen pijn, maar je voelt natuurlijk wel dat er iets gebeurt op je huid. Je kunt het vergelijken met een prikkelend gevoel op je huid, dat sommige mensen zelfs als ontspannend ervaren.

Na je behandeling

Let er op dat je na de behandeling niet direct resultaat zult zien, dit heeft tijd nodig. Je lichaam moet namelijk alles zelf aanmaken, de Dermapen zorgt alleen voor de activatie. Dit kan tot ongeveer twee weken duren maar ook enkele maanden duren voordat je resultaat ziet. Na de behandeling zal je huid wel wat rood aanzien, er kunnen korstjes ontstaan en je huid kan licht gaan schilferen. Geef het de tijd om te herstellen zodat je na twee weken of langer kunt genieten van een prachtig resultaat. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten, maar je mag altijd aangeven wanneer je er langer over wilt doen. Ik vind het erg belangrijk dat jij je bij je microneedling behandeling helemaal ontspannen voelt. De behandeling en de periode erna moet je als positief ervaren, waardoor ik er alles aan doe om jou tijdens de behandeling zo blij mogelijk te maken. Je kunt fijn gaan ontspannen terwijl ik het werk doe.

Geen zonlicht of irritaties
Na de behandeling microneedling is het verstandig om direct zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Omdat je huid als het ware is ‘opengemaakt’ kan direct zonlicht schade toebrengen. Wanneer je toch langere tijd buiten moet zijn raad ik het je aan om een zonnebescherming met een spf van 50 te gebruiken om je huid zo goed mogelijk te beschermen. Wacht ook nog even met het aanbrengen van make-up tot 48 uur na de behandeling. Geef je huid de tijd om ‘beter te worden’ zodat het resultaat alleen maar mooier kan zijn. Dit betekent ook dat het verstandig om tot drie dagen na de behandeling met microneedling geen sauna te bezoeken en ook niet te gaan zwemmen in een chloorhoudend bad. Omdat de huid kan gaan schilferen na de behandeling raad ik je altijd een speciale crème aan om je huid gezond te houden.

Hoeveel behandelingen microneedling?

Wanneer je eenmaal resultaat hebt gezien van een behandeling micro needling snap ik dat je niets anders meer wilt om je huid te verbeteren. Een jonge en gezonde huid vernieuwt zichzelf om de 30 dagen, maar naarmate je ouder wordt gaat dit proces steeds langzamer. Daarom krijgen we terwijl we ouder worden vaker te maken met rimpels en grove poriën. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is afhankelijk van de kwaliteit van je huid: gemiddeld bieden vier behandelingen een optimaal resultaat van de huid, maar het kan maar zo zijn dat dit voor jouw huid anders is. Daarom is het zo belangrijk om van tevoren een behandelplan te laten opstellen zodat je precies weet wat goed is voor jouw huid. Hierbij wordt gekeken naar de staat van je huid en wordt er vastgesteld wat er moet gebeuren om jouw huid er weer fris uit te laten zien.

Microneedling: voordelen

Een microneedling behandeling brengt enkele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van een behandeling microneedling is het feit dat je huid een flinke energieboost krijgt: je huid gaat weer stralen, voelt een stuk steviger aan en wordt (weer) elastisch. En dat alles door een of meerdere behandelingen bij NextSkin! Er wordt niets in je huid gespoten, zoals bij botox bijvoorbeeld wel het geval is. Daarnaast zijn de behandelingen vrijwel pijnloos en is één behandeling al binnen 30 minuten klaar.

Andere voordelen van microneedling zijn:

 • Deze behandeling kan op een dunne huid worden toegepast.
 • Deze behandeling levert geen permanente schade aan je huid op.
 • Herschikt oude collageenbundels zoals bijvoorbeeld in oude ( acne ) littekens.
 • Er is geen sprake van neveneffecten na de behandeling.
 • Microneedling kan ook op ‘moeilijke’ gebieden zoals het gezicht en de hek worden toegepast.
 • Kan worden gebruikt op huiddelen waar laser-resurfacing niet bij kan.
 • Bij een microneedling behandeling treden er geen complicaties zoals vlekjes, infecties en verkleuringen van de huid op.
 • Vrijwaart de lederhuid volledig tijdens de behandeling.
 • geen down-time
 • maakt de huid korte tijd doorlaatbaar voor ondersteunende werkstoffen
 • stimuleert collageen aanmaak door de natuurlijke reactie van de huid om deze weer te repareren
 • Geen permanente beschadiging van de huid, geen pijn tijdens de procedure

Microneedling resulteert in een meer frisse uitstraling, een gladdere huid, minder rimpels en fijne lijntjes, vermindering van pigmentvlekken en littekens en fijnere poriën.

Microneedling: nadelen

Hoewel er vooral voordelen zitten aan een microneedling behandeling moet je ook rekening houden met een aantal risico’s die door sommigen als nadelen worden gezien. De behandeling is kostbaar en wordt in veel gevallen niet vergoed. Je huid kan daarnaast bijvoorbeeld langer rood blijven dan je misschien in eerste instantie had gedacht of dan dat er gepland stond. Daarnaast kunnen er pigmentvlekjes optreden wanneer je met de behandelde huid in de zon komt. Houd er ook rekening mee dat je huid kan gaan schilferen en jeuken na een microneedling behandeling. Dit is niet erg, want het levert geen schade aan je huid op, maar kan vooral als vervelend worden ervaren.

Hoewel het niet vaak voorkomt is het ook goed om te weten dat je huid licht kan zwellen en dat er een kleine infectie kan ontstaan door de behandeling. De micro needling behandeling wordt gezien als zeer veilig waarbij weinig tot geen complicaties optreden. Mocht je vragen hebben over de behandeling dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen voor meer informatie.

Kosten van microneedling

Bij een microneedling behandeling wordt je huid dus dikker en krijgt het een stuk meer volume. Een eventuele plasma behandeling voor een specifieke rimpel of een specifiek stuk huid zal daardoor vele malen beter “pakken” doordat de weerstand en veerkracht van de gezondere huid de vernieuwing beter aankan. Daarom is het zo belangrijk om vantevoren een consult te hebben zodat je precies weet welke behandeling er uit moet worden gevoerd. De kosten van de behandelingen bij NextSkin variëren. Voor een microneedling behandeling betaal je 185 euro per behandeling. Je kunt hier verder lezen in mijn blog over de combinatie met Plasma behandeling.

Voor microneedling heb je geen verwijzing van de huisarts nodig, wat betekent dat je gewoon een afspraak kunt maken bij NextSkin voor een microneedling behandeling. Je kunt altijd voor de zekerheid even checken bij je zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor het vergoeden van de acne litteken behandeling. Deze vergoeding is afhankelijk van het soort behandeling, hierover lees je meer in de polis van je zorgverzekeraar.

Gebruik de Dermapen of dermaroller thuis

Je krijgt de jouw persoonlijke roller van 0,3 mm mee naar huis waarmee je thuis een aangepaste behandeling kunt doen om je huid te verbeteren. Deze behandeling bestaat uit:

 • Een zachte fruitzuur peeling
 • Microneedling instructie en behandeling
 • Hyaluron masker dat diep inwerkt in de huidlagen.

Lees hierbij altijd goed de instructie voordat je zelf aan de slag gaat. Houd er ook rekening mee dat een behandeling met een professionele Dermapen bij een schoonheidsspecialist een beter resultaat oplevert. Wanneer je deze behandeling door een professional laat doen is de kans groter dat er meer secuur wordt gewerkt met de MTS Roller. Een schoonheidsspecialist heeft immers de expertise en nodige trainingen gehad om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Hoewel je bij veel producten ziet dat de prijs vaak niet zoveel uitmaakt, is dit bij een Dermapen zeker niet het geval: des te duurder de pen des te beter de kwaliteit. Bij NextSkin weet je 100% zeker dat je geholpen wordt door een ervaren schoonheidsspecialiste met kwalitatieve apparatuur.

Microneedling: ervaringen

De afgelopen jaren heb ik veel tevreden klanten bij NextSkin gehad voor zowel microneedling, microdermabrasie en andere huidbehandelingen. Ik ben dan ook heel blij met alle goede recensies die ik van mijn klanten krijg. Vandaar ook mijn passie voor microneedling, ik heb er zelfs een blog over geschreven. Een greep van de reacties op mijn behandelingen bij NextSkin:

“Ik kom al heel wat jaartjes bij Nextskin Beauty Clinic of te wel bij Diane en ik ben erg tevreden over haar werkwijze. Zij legt alles duidelijk uit, adviseert maar laat de keuze aan jou, geen opdringere verkoop van producten. Ze werkt rustig, neemt de tijd voor je. Mooie salon, goede producten.” – Winny van den Boom, 25-08-2017

“Diane neemt alle tijd om ook de onwennige klant (zoals ik) op haar gemak te stellen. Diane onderzoekt eerst hoe of het zou kunnen wat de klant precies wil en laat dan zien door middel van lijntjes hoe het er allemaal uit komt te zien. Rustig zonder gehaast. Prima behandeling gehad en nazorg. Well done en resultaat was uitstekend.” – Ingrid Kalwij, 03-09-2017

Heb je interesse in een microneedling behandeling? Of in een van de andere behandelingen bij NextSkin, zoals een mesotherapie behandeling, een microdermabrasie behandeling, een cosmelan behandeling of een van de andere behandelingen?

Neem dan vandaag nog contact op en wie weet zie ik jou binnenkort bij NextSkin!