meso

Direct resultaat met mesotherapie

Een verjongende therapie voor de huid van het gezicht, de hals en het decolleté, met direct, verbluffend resultaat: dát is de mesotherapie behandeling! Door deze therapie worden elastine, collageen en hyaluronzuur aangevuld, het zijn stoffen die de huid mooi en strak houden en die steeds minder worden aangemaakt naarmate we ouder worden. Deze lichaamseigen stoffen worden in de huid aangebracht tot in de middelste huidlaag. Dat kan via kleine prikjes of, in het geval van ‘no needle mesotherapie’, door het aanbrengen van minuscule kanaaltjes in de huid middels elektro-impulsen.

Je kunt dus zelf kiezen of je mesotherapie met of zonder naalden wilt. Onze ervaring is dat de behandeling met een naaldje effectiever is, maar het is wel iets gevoeliger. Ben je bang voor naalden en voor pijn? Dan kun je bij de huisarts een verdovende crème krijgen. Of je kiest voor de methode zonder naald. In deze blog vertellen we je alles over deze natuurlijke therapie voor de algehele verbetering van de huid.

Dus, is je huid futloos, begin je rimpels te krijgen en gaat alles een beetje ‘hangen’? Heb je een vochtarme huid, wil je ouderdomsvlekken of pigmentvlekken verwijderen of heb je last van couperose? Met mesotherapie kun je dat allemaal verhelpen. Je ziet er direct een stuk jonger uit en zit, letterlijk, lekkerder in je vel!

Voor wie is het geschikt?

In principe is deze schoonheidsbehandeling geschikt voor iedereen. Maar een goede schoonheidsspecialiste zal eerst je huid bekijken en analyseren. Daarom bekijken wij dan ook samen met jou wat de beste aanpak is. Mesotherapie is een goede methode voor een verouderde en vermoeide huid. De gezichtsbehandeling is geschikt voor het behandelen van een vochtarme huid en hyperpigmentatie. Ouderdomsvlekken en pigmentvlekken verwijderen behoort ook tot de mogelijkheden. De therapie kan worden ingezet voor onder andere de volgende probleempunten in het gelaat, hals en decolleté:

 • Alle soorten rimpels, zoals bijvoorbeeld rond de ogen en mond en fronsrimpels
 • Verslapte kaaklijn
 • Algehele vermoeide/verouderde huid
 • Verslapte huid
 • Volumeverlies van de huid
 • Onzuivere huid
 • Doffe huid
 • Acne littekens
 • Pigmentvlekken verwijderen (ouderdomsvlekken en zonbeschadiging)

Wanneer kan de methode met naald nog meer gebruikt worden?

Het grote voordeel van het lokaal inspuiten van behandelvloeistof is dat deze direct en heel secuur op de te behandelen plek terecht komt en zijn werk kan doen. Een zeer effectieve methode dus en dat maakt deze therapie ook een heel geschikte manier voor de behandeling van striae, cellulitis, vetophoping en zelfs haaruitval!

Couperose
Couperose is een vervelend probleem en soms zal je het zelfs een beetje gênant vinden. Gelukkig kun je er tegenwoordig heel goed wat aan doen! Ook in het geval van couperose kan deze therapie namelijk veel voor je betekenen. Doordat de huid strakker en fitter wordt, zullen de kleine adertjes ook weer normalere vormen aannemen. Laseren is overigens ook een goede methode.

Striae
Striae, bijna alle vrouwen (en soms ook mannen) hebben er last van. Striae is littekenweefsel van onderhuidse scheurtjes in het bindweefsel. Soms komt het door een zwangerschap of wanneer je in korte tijd veel bent aangekomen. Maar vaak is het totaal niet duidelijk wat de oorzaak is. Tot nu toe konden we alleen maar, in vroeg stadium, speciale crème en olie opsmeren, maar dat had nauwelijks het gewenste resultaat. Er was dus eigenlijk niets aan te doen. Maar met deze injectiemethode kan het wel degelijk behandeld worden! De huid rond de littekens wordt ingespoten met een vloeistof met onder andere groeifactoren. De groeifactoren stimuleren groei en vernieuwing diep in de huid, waardoor de littekens vervagen. Meestal is er een kuur van ongeveer 6 behandelingen nodig, maar dan treedt er ook een zeer duidelijke verbetering op.

Cellulitis
Cellulitis is ook zo iets waar we niet blij mee zijn en waarvan we denken dat er geen behandeling mogelijk is. Ook deze putjes, deukjes en onregelmatigheden kunnen worden gladgestreken met meso. De vloeistof bevat onder meer een aminozuur dat vet oplost. Dankzij de meso-vloeistof wordt de huid weer strakker en gelijkmatiger.

Haaruitval
Ook bij haaruitval is de therapie succesvol gebleken. De vloeistof remt haarverlies en zorgt voor nieuwe haargroei, ook op plekken waar er geen haar meer is. Met de mesogun wordt, net onder de opperhuid, de vloeistof in de hoofdhuid geïnjecteerd. De vloeistof bevat in dit geval een mengsel van bouwstoffen en antioxidanten. Ook nu worden de stoffen met de mesogun zeer precies aangebracht, in dit geval rond de haarfollikels. Rondom de haarstamcel bevinden zich stoffen die de cel blokkeren en zo haargroei uitsluiten. Deze stoffen worden geneutraliseerd en tegelijkertijd worden stoffen die verantwoordelijk zijn voor haargroei gestimuleerd. De haarstamcel zal zich zo herstellen en regenereren. Het injecteren zelf (dus de mechanische beweging) heeft ook een stimulerend effect. Door de prikjes word het metabolisme van de haarstamcel versterkt en de eiwitsynthese bevorderd.
De therapie voor haaruitval heeft meestal helaas geen blijvend effect. Na de kuur moet je wel een periodieke onderhoudsbehandeling krijgen, anders verdwijnt het effect op den duur weer.

De eeuwige strijd tegen vetophoping
Goed nieuws! Dezelfde behandelmethode kan ook worden ingezet tegen plaatselijk vet! Heb je een buikje of onderkin? Ook dat kan op deze manier gemakkelijk worden behandeld! De samenstelling van de injectievloeistof is dan uiteraard wel net weer anders. De meeste soorten vloeistof die tegen plaatselijk vet worden gebruikt, bevatten onder andere phosphatidylcholine om het vet op te lossen, L-carnitine, een aminozuur om de vetstofwisseling te verbeteren en het tien aminozuren bevattende decapeptide dat de spankracht van de huid verbetert.

De resultaten:
We moeten je eerlijk opbiechten dat je er geen kilo’s van zult afvallen, maar je buikje en onderkin verdwijnen wel! En natuurlijk wordt de cellulite minder, je krijgt een strakkere huid en een beter figuur. Deze methode is geschikt voor het gelaat (je onderkin, wangen en kaaklijn) en het lichaam (je buik, dijen, rug en heupen).

Mesotherapie: hoe werkt het?

Deze therapie is gebaseerd op de natuurlijke samenstelling van de huid wanneer deze in optimale staat is. Hoe ouder we worden, hoe minder collageen en elastine onze huid bevat. Dit zijn de stoffen waar de huid elastisch en vitaal door blijft. Wanneer deze stoffen in hoeveelheid afnemen, gaat alles dus een beetje hangen, als een elastiek waar de rek uit is. En de zwaartekracht doet natuurlijk ook zijn werk. Door mesotherapie worden deze stoffen weer aangevuld. Daarnaast bevat de vloeistof die wordt ingespoten ook belangrijke voedingsstoffen. De huid wordt weer voller, elastischer en rimpels vervagen. En omdat het ook gevoed is, wordt de algehele gezondheid van je huid ook beter. Een heel natuurlijke proces dus!

‘Meso’ betekent ‘midden’ en bij deze huidtherapie worden de werkzame stoffen dan ook tot in de middelste lagen van de huid aangebracht. Hoe gaat het precies in zijn werk? Dat hangt af van de methode die er wordt gebruikt.

Twee behandelmethoden: met en zonder naald

Bij de methode zonder naald, ofwel de transdermale methode, wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat op de huid wordt geplaatst en dat vervolgens korte, onschadelijke en pijnloze elektro-impulsen in de huid flitst. De cellen en het weefsel worden zo gereinigd en er ontstaan minuscule kanaaltjes, als ware het een soort poriën die de werkzame stoffen naar binnen transporteren. Zo worden de meso-werkzame stoffen diep in de huid opgenomen om daar hun werk te doen.
Bij de methode met naald wordt er gebruik gemaakt van een soort pistool, de mesogun. Deze schiet steeds in hoog tempo achter elkaar, een ultradun naaldje in de huid, steeds tot op dezelfde diepte. Daar spuit het de werkzame stof precies op de plek waar het nodig is. Dat feit maakt het nog effectiever dan de methode zonder naald.

Wat werkt beter: Mesotherapie met of zonder naald?

Mesotherapie is een relatief nieuwe behandeling. Mesotherapie met naald gaat als volgt: Door een serie oppervlakkige micro-injecties met een speciale vloeistof vol ingredientën, worden de stofwisselingsprocessen in de huid gestimuleerd. Met een soort injectiepistool (de meso gun)met een heel dun naaldje, wordt steeds op exact dezelfde diepte, exact dezelfde hoeveelheid vloeistof met hoogwaardige voedingsstoffen en hyaluron ingespoten.

Het resultaat is een elastischer, gladdere huid met een gezonde uitstraling. Wij maken gebruik van de hoogwaardige NCTF135HA mesovloeistof van Filorga. In deze vloeistof zitten 135 ingrediënten als vitaminen en mineralen én Hyaluronzuur voor optimale voeding en hydratatie. Maar wat is beter? Mesotherapie met of zonder naald?

De behandeling is niet geheel pijnloos mét naald, eventueel kan de huid licht verdooft worden met een door uw arts voorgeschreven Emla-creme.

Transdermale Techniek (zonder naald)

Transdermale mesotherapie is een naaldloos injectie systeem dat vloeistoffen onderhuids kan brengen, gebruikmakend van Dermo-Electroporation. Met de transdermale techniek is het mogelijk om micro-baantjes in de huid te creeëren zonder injecties, voor bijvoorbeeld meso-therapie in het gelaat. Verschillende mixen van werkstoffen en vitamines kunnen zo worden ingezet om huidverbetering en huidverjonging te stimuleren. Voor wie echt bang voor naalden is, is dit een alternatief. Het meest effectief is naar mijn mening de mesotherapie methode mét naald.

Microdermabrasie en fruitzuur peeling

Een gezichtsbehandeling in de vorm van microdermabrasie is een hele goede aanvulling op mesotherapie. Hetzelfde geldt voor een fruitzuur gezichtsbehandeling. Bij beide methoden wordt de bovenste laag dode huidcellen verwijderd, waardoor de laag eronder een boost krijgt en voedingsstoffen beter opgenomen worden. Dat, gecombineerd met de gerichtheid en effectiviteit van meso, maakt de twee schoonheidsbehandelingen een perfecte combinatie. Vooral wanneer je ook hyperpigmentatie of ouderdomsvlekken hebt. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meso-werkzame stoffen: wat zijn dat?

Onze huid bevat stoffen om alles soepel en elastisch te houden. Meso-werkzame stoffen zijn dus simpelweg de stoffen die in de middelste huidlagen werkzaam zijn. Met het klimmen der jaren wordt de hoeveelheid van die stoffen steeds minder, waardoor de huid veroudert. Tijdens mesotherapie worden deze huideigen stoffen weer aangevuld. Het mengsel wat tijdens de therapie in de huid wordt gespoten of geabsorbeerd, bevat onder andere hyaluronzuur, aminozuren en een mix van vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn nucleïnezuren en co-enzymen ook belangrijke ingrediënten. In onze schoonheidssalon maken wij gebruik van de hoogwaardige mesovloeistof NCTF135HA van Filorga. Deze bevat maar liefst 135 ingrediënten zoals vitaminen en mineralen én Hyaluronzuur voor optimale voeding en hydratatie.
Maar hyaluronzuur is waarschijnlijk wel het belangrijkste ingrediënt. Deze huideigen stof stimuleert de binding van water en de fibroblasten in de huid. Fibroblasten zijn de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine, de stofjes die op hun beurt weer zorgen dat je huid soepel en veerkrachtig blijft. Door de behandeling worden deze cellen dus weer volop aan het werk gezet. Zo krijgt je huid dus een directe, inwendige boost!

De apparatuur

Uiteraard zijn ook de apparaten die voor de therapie gebruikt worden per methode verschillend. Voor therapie zonder naalden wordt een heel ander apparaat gebruikt dan wanneer er wel met naalden wordt gewerkt. Bij het transdermale systeem kan worden gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals ultrageluid, iontoforese of, zoals bij de schoonheidsspecialiste, meso-electroportatie. Meso-electroportatie houdt in dat met behulp van de meso unit korte elektro-impulsen worden uitgestoten direct op de huid. Zo ontstaan er de kanaaltjes en wordt de vloeistof in de huid aangebracht.

Bij het systeem met naald maakt men, zoals gezegd, gebruik van de mesogun. Het ziet eruit als een pistool en in de ‘loop’ zit een ultradun injectienaaldje dat steeds tot dezelfde diepte de huid binnendringt en daar de vloeistof inspuit. De samenstelling van de vloeistof die wordt gebruikt, is afhankelijk van het soort behandeling dat er wordt gegeven. Voor de behandeling van haaruitval, striae of huidverbetering wordt dus steeds een andere mesovloeistof gebruikt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken, is heel verschillend. Het is afhankelijk van de conditie van je huid en van wat je wilt laten behandelen. Meestal zijn er echter wel een aantal sessies noodzakelijk. Voor het beste resultaat voor bijvoorbeeld huidverbetering of het behandelen van hyperpigmentatie, adviseren wij over het algemeen een kuur van 5 therapiesessies. Soms is het ook nodig om een periodieke onderhoudsbeurt te geven. Dit is in ieder geval zo bij het bestrijden van haaruitval.

Voor en na foto’s van de mesotherapie behandeling

Beelden zijn altijd meer zeggend en overtuigender dan woorden. Vandaar dat we hier een aantal voor en na foto’s voor je hebben geplaatst. Zo kun je zelf beoordelen wat het resultaat is van mesotherapie. Wij zijn ervan overtuigd dat je verrast zult zijn!

Ervaringen

Ieder mens en iedere huid is verschillend. Dit heeft uiteraard invloed op hoe een behandeling ervaren wordt en wat men van de resultaten vindt. Om je een beetje een idee te geven van wat andere klanten van onze schoonheidssalon vinden van mesotherapie, hebben we hier wat ervaringen voor je op een rijtje gezet.

“Zelf let ik goed op mijn levensstijl: ik eet gezond, beweeg voldoende, zorg voor ontspanning op zijn tijd én ik verzorg mijn huid goed. Mesotherapie maakt dit concept helemaal af. Na de behandeling ziet mijn huid er weer gezond en fris uit. Ik ben er erg blij mee en heb veel complimentjes gekregen over mijn uiterlijk.”

“Eigenlijk wilde ik de methode zonder naalden laten toepassen, maar mijn schoonheidsspecialiste zei dat het met naald effectiever is. Ik vond het wel eng, maar uiteindelijk viel het me heel erg mee. Het deed niet echt pijn en ik vond het zelfs ontspannend. Ik heb nu één behandeling gehad en zie al verschil. Ik ga de kuur dus zeker afmaken.”

“Ik heb een paar mesotherapiesessies gehad tegen haaruitval. Na de eerste behandeling merkte ik al meteen dat mijn haar minder uitviel. Nu heb ik de kuur afgerond. De situatie qua uitval is hetzelfde gebleven als na de eerste behandeling, dus nog wel meer dan gemiddeld. Maar al met al ben ik toch heel tevreden met het resultaat: mijn haar is dikker geworden en mijn hoofdhuid is veel gezonder en rustiger. Ik denk dat het ook tijd nodig heeft voordat ik weer een volle bos haar krijg.”

Hier is ook een link naar een onafhankelijk buitenlandse review site Realself.com

Voorbereiding voor de therapie

De eerste stap is altijd een consult en gesprek met jou. Zo kunnen we bekijken wat precies het probleem is, wat jouw wensen zijn en we bespreken wat daarvoor de beste behandelmethode en planning is. Wordt er besloten dat mesotherapie de juiste methode is, dan is het heel goed om als voorbereiding een microdermabrasiebehandeling of een fruitzuur peeling te geven. Beide behandelingen zorgen dat de huid dan in optimale staat is om voedings- en andere stoffen op te nemen.

Advies voor na de behandeling

Na de therapiesessie kan de huid een beetje rood zijn en strak aanvoelen. Er kunnen kleine blauwe plekjes ontstaan. Maar dit alles trekt al snel weer weg. Zodra dat het geval is, is het resultaat van de therapie goed zichtbaar. Dit kan dus een dag tot een paar dagen duren. In principe kun je na afloop direct weer alles doen wat je gewend bent, zoals make-up aanbrengen. Wij adviseren wel om de eerste drie dagen na je mesotherapiesessie niet naar de sauna te gaan en ook geen andere beauty behandeling te ondergaan.

Wat zijn de kosten?

De prijzen voor een mesotherapiebehandeling verschillen per schoonheidssalon. De methode en de apparatuur die er wordt gebruikt, heeft ook invloed op de prijs alsmede op het gebied waarop je het wilt toepassen.
Bij ons is de prijs voor een behandeling voor huidverbetering van gezicht, hals en decolleté vanaf € 195,-. Neem je een kuur, dan ben je voordeliger uit: voor 5 behandelingen krijg je 10% korting.
Mesofill: rimpels vullen met crosslinked hyaluron vanaf € 125,-

Meso-fill, mesotherapie met hyaluron filler

Onze nieuwe mesofill-apparaat is in staat om hyaluron gel in te brengen dat 6 to 12 maanden een mooi resultaat geeft. Dermyal® is een zuivere gecrosslinked filler, farmaceutisch erkend en volkomen veilig. Het vult de lijntjes en rimpels goed op en geeft direct een verbluffend resultaat. De Pistor Eliance meso-gun is uitgerust met een intelligent programmeerbaar systeem. Teveel of te diep inbrengen is dus vrijwel uitgesloten. Groot voordeel is dat de kans op blauwe plekken of zwellingen minimaal is.

Een behandeling is eenvoudig, zeer effectief en duurt slechts 10 minuten.

Na één behandeling zie je al een enorm resultaat.

Fijne lijntjes worden veel zachter en in veel gevallen verdwijnen ze volledig.

De methode is het meest geschikt voor:

 • Lijntjes op de bovenlip (vanaf 160 euro)
 • Neuslippen plooi (vanaf 225 euro)
 • voorhoofdrimpels (vanaf 175 euro)
 • Rimpels rond de mond ( vanaf 175 euro)
 • Frons rimpels (vanaf 195 euro)
 • Kraaien pootjes. (vanaf 225 euro)

Voor een exacte prijsopgave voor een behandeling is een intake noodzakelijk.

Voordelen:

 • veilig want vooraf instelbaar op diepte en hoeveelheid
 • snel en pijnloos
 • meteen resultaat
 • voordeliger dan bij een cosmetisch arts!

Het is belangrijk om te weten dat het mooiste resultaat bereikt wordt, als je huid in een goede conditie is. Een goede conditie van je huid bereik je door je huid dagelijks o.a. te beschermen met een dagcreme waarin een SPF factor in zit. Verder een op jouw huid aangepast serum, bijvoorbeeld bij een pigment gevoelige huid of een zeer vochtarme huid. ‘s Nachts eventueel een creme met Retinol of Glycolzuur voor een snellere cel aanmaak.

Toch kunnen we rimpels krijgen, ondanks deze goede maatregelen. Ook al is de conditie van de huid zeer goed; door verlies van onderhuids vetweefsel en krimpende botstructuur komt het “jasje” wat wijder te zitten, waardoor de zwaartekracht zichtbaar wordt.

Dit resuleert vaak in een diepere neus-lippen plooi en marionetlijnen. Door wat vulling terug te geven aan de huid, herstellen we het volume dat verloren is gegaan. We maken gebruik van een speciaal mesotherapie apparaat dat in staat is deze crosslinked hyaluron zuur op controleerbare wijze in de huid te brengen.

De behandeling is nagenoeg pijnloos, maar als je erg gevoelig bent of bang bent dat het pijn gaat doen, dan kun je via je huisarts een Emla creme aanvragen, deze wordt meestal zonder problemen voorgeschreven. Na een half uurtje is je huid verdoofd en voel je helemaal niks van de behandeling.

Voordelen:

Mesotherapie heeft vele voordelen. Zo wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van huideigen stoffen en worden er dus geen enge chemicaliën ingespoten. Doordat de huid op een natuurlijke manier weer wordt gestimuleerd, is er al heel snel resultaat zichtbaar en ziet het er heel natuurlijk uit. Hoewel de uitdrukking ‘wie mooi wil zijn, moet pijnlijden’ ook hier wel enigszins van toepassing is, is de pijnsensatie toch wel minimaal. Heb je een lage pijngrens? Dan kun je bij de huisarts verdovende crème krijgen zodat je helemaal niets meer voelt.

Maar het grootste voordeel zit hem natuurlijk in het resultaat! De werkstoffen die worden ingespoten én het mechanische proces versterken elkaar. Zo is de conditie van je huid in korte tijd veel beter, net als toen je een stuk jonger was. Het hyaluronzuur speelt daarbij een belangrijke rol. Optimale soepelheid en vochtbinding; een betere boost voor je huid kun je niet bedenken!