cosmelan

Cosmelan behandeling, wat is het?

De Cosmelan behandeling is een revolutionaire behandeling tegen pigmentvlekken met verbluffend resultaat. NextSkin biedt als een van de weinige salons in Nederland de wereldberoemde Cosmelan behandeling aan die met goed resultaat veel voorkomende huidpigmentatie problemen behandelt. Cosmelan, ontwikkeld door Dr. Krulig, plastisch chirurg in Venezuela, is een 1-laags masker dat in 1 maand melasma, pigmentatie en beschadiging door de zon geheel verbeterd.

Voor wie is het?

Hyperpigmentatie is een vaak voorkomend probleem. Veroudering van de huid, hormonale aandoeningen en zonnebaden zonder SPF (zonbescherming) zijn de meest voorkomende oorzaken. Veroudering van de huid, veroorzaakt door systematische blootstelling aan de zon, vlekken in het gezicht door overmatige pigmentatie en, in het algemeen, door melanine veroorzaakte onvolkomenheden, vormen tegenwoordig een steeds groter probleem.“Donkere vlekken”, vooral op handen en gezicht, zijn een van de grootste esthetische problemen van de hedendaagse mens.

Indicaties

 • Pigmentatie Melasma – gevlekt of zich over de huid verspreide donkere pigmentatie
 • Chloasma – vlekkerige bruine of donkerbruine huidverkleuring die meestal voorkomt op het gezicht van vrouwen en onder meer het gevolg kan zijn van hormonale veranderingen door zwangerschap en pilgebruik.
 • Lentigo – kleine, scherp begrensde, gepigmenteerde plekken/ouderdomsvlekken
 • Post-inflammatoire hyperpigmentatie
 • Huidverjonging Het verbetert tekenen van snelle veroudering en beschadiging van de huid
 • Het regelt vetafscheiding vooral bij een gemengde en vette huid
 • Het verkleint de poriëngrootte en voorkomt nieuwe vlekken

Hoe werkt het?

Het verwijderen van de onesthetische huidvlekken en herstel van de zachtheid van de huid waardoor de glans terugkeert, is alleen mogelijk met een behandeling die direct effect heeft op het onderhuidse vormingsproces van het pigment (melanine) Amelan.

Amelan is de basis van het masker, en beïnvloedt het melanogenesisproces. Het heeft een direct effect op het onderhuidse vormingsproces van het pigment (melanine) en is gebaseerd op de remming van tyrosinase (een basisenzym in het melaninenvormings proces. Een aantal van de belangrijkste ingrediënten kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxyde en retinylpalmitaat zijn enzym blokkers wat betreft hyperpigmentatie.

Eigenschappen en voordelen

 • Het is een snelwerkend depigmentatiemiddel
 • Kan het hele jaar door worden gebruikt
 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Weldadig voor mensen met acne
 • Verjongt de huid
 • Het is heel veilig

Wat gebeurt er tijdens de Cosmelan-behandeling?

 1. Het Cosmelan-masker wordt opgebracht.
 2. Na 6 tot 12 uur verwijdert de cliënt thuis zelf het masker door met een koud washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen.
 3. Gedurende 2 dagen wordt een voedende vochtinbrengende crème gebruikt (Hydra-vital factor K)
 4. Na 2 dagen gaat de cliënt voor controle terug naar de kliniek en krijgt dan de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. (Dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker) Iedere keer nadat Cosmelan 2 is gebruikt, moet het gezicht worden gereinigd.
 5. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht.
 6. Breng in de eerste week de crème drie keer per dag op, vervolgens in de tweede en derde week twee keer per dag en vanaf de vierde week een keer per dag.
 7. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te bevelen de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een jaar te gebruiken.
 8. Let op: u zult met het gezichtsmasker naar huis gaan. Om die reden is het verstandig te zorgen voor een geschikt vervoermiddel naar huis.

Hoe gaat het proces verder?

Eerste en tweede dag:

De huid kan tijdens de eerste 2 dagen van de behandeling rood worden. Als de huid gevoelig is, kan de patiënt last hebben van jeuk.

Andere bijwerkingen: Licht branderig gevoel en trekken van de huid: Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u de meegeleverde Hydra-vital factor K. Rood worden van de huid: Het rood worden na de Cosmelan behandeling is te vergelijken met het een hele dag zonder bescherming blootstellen van de huid aan de zon in de sneeuw.

Schilferen: Schilferen kan op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. In dit geval is het raadzaam de Hydra-vital factor K-crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen op dagen waarop het schilferen heel erg is.

Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren; de beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor. De pigmentatievlekken zijn aanzienlijk vermindert/verdwenen, de huid doet zijn verjongende werk en herstelt de zachtheid en glans.

Voordat met de behandeling kan worden begonnen, is een huidanalyse nodig voor een diagnose van het pigmentatieprobleem. Eventuele voorgaande behandelingen op de aangetaste huid moeten een week voorafgaande aan de Cosmelan®-behandeling worden gestaakt. U krijgt advies over hoe u de behandeling thuis moet voortzetten. Hoewel de vlekken praktisch verdwijnen, kan het soms zijn dat de plaats van de vlek nog vaag is te zien of dat er een lichte schaduw achterblijft.

Moet ik de behandeling bijhouden?

Om te voorkomen dat de vlekken terugkomen, is het belangrijk de behandeling thuis voort te zetten, bijvoorbeeld een tot twee keer per week met Cosmelan 2, vooral na het zonnebaden. Het is raadzaam Cosmelan 2 tot een jaar na de behandeling te blijven gebruiken.

Resultaten

Ervaringen

Bovenstaande foto’s zijn gebruikt van Realself.com waar onafhankelijke reviews zijn te lezen met voor en na foto’s waar vrouwen hun ervaring delen met de Cosmelan behandeling.

Kosten

Bij de behandelingsprijs zit een pakket met producten voor thuis, inclusief Cosmelan2 creme. Totaal prijs voor dit pakket is € 695,-