Wat is de Blendtechniek?

Blenden is een methode waarbij twee stroomsoorten gemengd worden, waarbij het loog-proces door middel van gelijkstroom in gang gezet wordt, en een beetje wordt versneld door de warmte van de wisselstroom. Zo is er een maximale effectiviteit te bereiken met zo min mogelijk irritatie. De Blendtechniek is hierdoor een relatief zachte methode om huidoneffenheden te verwijderen in één keer.

Met een goud geïsoleerd naaldje waar een beetje stroom op staat, wordt contact gemaakt met de huid, waardoor er het  stroompje gaat lopen. Door dit stroompje ontstaat er een loog-proces die zorgt dat de cellen ter plaatse oplossen. Alle oneffenheden worden verwijderd zonder de vorming van littekens. Dat is het echte PLUSpunt van de Blend techniek!

De adertjes of vaatjes-behandeling gebeurd snel, heel eenvoudig en succesvol met de Blend methode .

Wat kan er nog meer behandeld worden met de Blend-methode?

Huidkleurige bultjes, steelwratjes, Dermatosis papulosa nigra, sommige pigment vlekken, ouderdomswratten (Verruca seborrhoica). Lees hierover verder…

Veel gestelde vragen

Ben ik toonbaar na de behandeling?
Direct na de behandeling is de huid een beetje rood en gezwollen. De behandelde plekjes zien er uit als mini schaafwondjes, deze zijn soms niet goed te camoufleren.

Waar moet ik op letten na de behandeling?
De eerste uren na de behandeling moet je je huid zoveel mogelijk ontzien. Een licht branderig gevoel kun je tegen gaan door Aloe Vera gel te smeren op de behandelde plekjes, zonder hard te wrijven.
Na de behandeling is het aan te bevelen de huid gedurende 48 uur zo min mogelijk bloot te stellen aan grote temperatuursverschillen.
Gebruik liever geen foundation, minerale poeder mag.
De eerste 5 dagen na de behandeling niet in een warm bad gaan zitten (douchen mag wel, maar niet te heet)
De eerste 5 dagen na de behandeling niet sporten
De eerste 5 dagen na de behandeling niet in de sauna of whirlpool
Veel water drinken, zo min mogelijk pittige specerijen en alcohol drinken
Niet krabben of pulken aan ontstane korstjes, om littekenvorming te voorkomen.
De eerste 2 weken geen zonnebank of directe zon op het behandelde gebied.

Doet de behandeling pijn?
Pijn is een relatief begrip, dat betekent dat het voor iedereen verschillend is. Het hangt af van je gevoeligheid natuurlijk, en bij vrouwen kan de periode van de maand daar invloed op hebben. Het is geen “lekkere” behandeling, maar pijn is een groot woord. De ervaring leert dat het irritatieniveau na een half uur zodanig is, dat het wel even klaar is voor die dag.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Een plekje of adertje hoeft in principe maar 1x behandeld te worden, en het resultaat is meteen zichtbaar.