bindweefselmassage-2

Wat je moet weten over een bindweefselmassage

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren en behandelingen om je gezicht weer te laten stralen. Ken je dat gevoel dat je je eigen blik niet meer herkent? Misschien heb je het idee dat je er jaren ouder uitziet dan je bent, dat je een grauwe uitstraling hebt of dat je de laatste jaren grove rimpels erbij hebt gekregen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij wilt kiezen voor een behandeling om je huid te verjongen. Een van de manieren om dit te doen is door middel van een bindweefselmassage. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een dergelijke behandeling. Bij NextSkin helpen we je graag verder bij het verjongen van je huid.

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage wordt ook wel gezien als een vorm van fitness, maar dan voor je gezicht. Waarom zouden we immers de spieren in ons gezicht niet trainen, terwijl we dat met de andere spieren in ons lichaam wel doen? Je kunt een bindweefselmassage ook op andere plekken dan je gezicht krijgen. Een bindweefselmassage gezicht doet wonderen voor de stevigheid van je huid en je spieren op die plek. Met behulp van een bindweefselmassage worden de spieren in je gezicht namelijk gemasseerd waarbij de doorbloeding wordt gestimuleerd. Deze massage bestaat uit diverse stevige massage- en roltechnieken waarbij er wordt behandeld op het onderliggende bindweefsel. Hierbij wordt de opperhuid ‘overgeslagen’, zodat je huid zich vanuit binnenin kan vernieuwen.

Waarom een bindweefselmassage gezicht?

Tijdens een bindweefselmassage wordt de huid door de stevige rol- en massagebewegingen gestimuleerd om te zorgen voor een betere doorbloeding. Ook worden hierbij verklevingen los gemaakt waarvan de afvalstoffen direct kunnen worden afgevoerd. Dat is niet het enige positieve wat een bindweefselmassage met zich meebrengt: de massage heeft ook goede invloed op de fibroblasten en mastcellen. Fibroblasten maken collageen aan, een stofje dat ervoor zorgt dat je huid goed stevig wordt en blijft.Mastcellen zorgen er bijvoorbeeld voor dat er hyaluronzuur wordt aangemaakt. Dit zuur zorgt er op haar beurt weer voor dat er vocht wordt vastgehouden in je gezicht waardoor je gezicht een stuk voller en dus minder slap oogt. Tijdens deze behandeling komen er ook elastinevezels vrij waarmee je huid elastischer én steviger wordt. Kortom: een dergelijke massage voor het bindweefsel van je gezicht brengt louter voordelen met zich mee voor het verjongen van je huid.

Wanneer een bindweefselmassage gezicht?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je kiest voor een bindweefselmassage bij NextSkin. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een grauwe huid of een droge huid kan een bindweefselmassage helpen voor een frissere uitstraling. Ook in de volgende gevallen kun je kiezen voor een dergelijke massage ter verbetering van de huid of ter verbetering van bepaalde klachten:

  • Ter verbetering van (grove) rimpels gezicht, littekens en kraaienpootjes.
  • Ter versteviging van de huid.
  • Wanneer je last hebt van chronische verkoudheid.
  • Wanneer je je huidsstructuur wilt verbeteren.
  • Wanneer je je huidconditie wilt verbeteren.
  • Wanneer je huid (flink) verouderd is.

Natuurlijk kun je ook eens in de zoveel tijd een bindweefselmassage boeken ter preventie van bovenstaande problemen en klachten. Omdat je huid met deze massage nieuw collageen aanmaakt zal je huid een stuk steviger voelen en er voller uitzien. Met een bindweefselmassage behandeling ga je hierdoor verslapping van de huid tegen.

Behandeling bindweefselmassage

Bij NextSkin krijg je altijd eerst een vrijblijvend introductiegesprek. In dit gesprek bespreken we samen wat je wensen zijn en wat je doel met een bindweefselmassage is. Hierbij kijk ik uiteraard naar de conditie van je huid en welke mogelijkheden er zijn om je huid te verbeteren. Afhankelijk van je huidconditie en je doelstelling wordt er een behandelfrequentie opgesteld. Misschien heb je vier tot zes behandelingen nodig of misschien zullen tien behandelingen meer resultaat bieden voor de conditie van je huid. Voor een optimaal resultaat zijn er vrijwel altijd meerdere behandelingen nodig. De behandeling zelf is een intensieve massage waarbij je rekening moet houden met stevige rol- en knijpbewegingen. Dit is nodig om tot het onderliggende bindweefsel te komen, vandaar ook de naam bindweefselmassage. Hoewel je dit soort bewegingen zeker voelt tijdens een massage worden ze over het algemeen niet als zeer pijnvol ervaren. Je kunt kleine pijnscheuten voelen die voornamelijk in het begin van een kuur te voelen zijn. Naarmate je meer behandelingen ondergaat zul je merken dat de behandelingen minder pijnlijk worden.

Resultaten bindweefselmassage gezicht

Resultaten bindweefselmassage gezicht

Na enkele behandelingen bindweefselmassage is het resultaat ongekend. Je huid zal er niet alleen frisser en ‘jonger’ uitzien, het voelt ook een stuk steviger aan door de aanmaak van elastine en collageen. Ook zul je zien dat rimpels en lijntjes minder zichtbaar zijn geworden en dat je minder spanning in je gezicht voelt. Het liftende effect van deze massage zorgt voor positieve effecten voor het uiterlijk en innerlijk van je huid. Wist je dat een massage op het bindweefsel je huid tot maar liefst 80% verbetert? Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat een bindweefselmassage deze effecten heeft op je huid. Tel daarbij op dat je geen (ingrijpende) operatie hoeft te ondergaan om er jonger uit te zien. Geef toe, deze ‘natuurlijke’ manier van behandelen is toch veel fijner dan onder het mes gaan?

Bijwerkingen bindweefselmassage gezicht

Je hoeft niet bang te zijn voor de eventuele heftige bijwerkingen van een bindweefselmassage. Omdat er met kracht wordt gemasseerd is het logisch en normaal dat je huid rood uit zal slaan na een behandeling. Ook kan de huid strak aanvoelen na een bindweefselmassage. Deze bijwerkingen trekken in de avond na de behandeling over het algemeen weg. De dagen na een behandeling kan je gezicht wat beurs en licht pijnlijk aanvoelen. Ook dat is heel normaal: zie het wederom als een fitness workout die je gezicht heeft moeten ondergaan. De dagen na de ‘workout’ moet je gezicht herstellen. Deze beursheid verdwijnt gemiddeld na enkele dagen vanzelf.

Is een bindweefselmassage veilig?

Jazeker, het ondergaan van een bindweefselmassage is zeer veilig te noemen. Het is een van de meest natuurlijke manieren van anti-aging. Daarnaast is het bewezen dan bindweefselmassage op een veilige en effectieve manier diverse huidproblemen zoals cellulite en couperose kan verminderen. Veiligheid staat bij NextSkin hoog in het vaandel, wanneer je vragen hebt kun je deze uiteraard altijd stellen.

Kosten bindweefselmassage

Een complete bindweefselmassage duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. Hierbij kun je zelf nog enkele behandelingen of peelings boeken. Neem contact op met NextSkin voor de mogelijkheden. Een bindweefselmassage gezicht valt onder de categorie ‘facials’. Bij NextSkin kosten alle facials 100 euro per uur. Schroom niet om contact op te nemen voor meer informatie omtrent de kosten van een bindweefselmassage bij NextSkin.

Bindweefselmassage gezicht zelf doen

Wanneer je voor een bindweefselmassage naar NextSkin gaat krijg je gegarandeerd een betere huid. Tegenwoordig kun je ook zelf thuis een beetje aan de slag om je gezichtshuid een (lichtere) massage te geven. Dit doe je met behulp van een doodgewone eetlepel. Zorg er voor dat de lepel koud is en masseer ermee richting je lymfeklieren omdat afvalstoffen via hier naar buiten gaan. Leg bijvoorbeeld van tevoren de lepel even in de koelkast of zelfs in de vriezer. De kou zorgt er namelijk voor dat je huid zwelling zo goed mogelijk tegengaat of in ieder geval vermindert. Verwacht bij een behandeling thuis niet dezelfde resultaten als wanneer je een bindweefselmassage bij NextSkin laat doen. Desalniettemin kan het nooit kwaad om je gezicht dagelijks al dan niet wekelijks een massage te geven. Op die manier zorg je ervoor dat de doorbloeding van je huid goed is en blijft, dat je huid steviger en sterker wordt en dat je een meer frisse uitstraling hebt. Het maakt overigens niet zoveel uit wanneer je jezelf een massage geeft: je hoeft hier namelijk helemaal niet veel tijd voor (over) te hebben. Met een korte massage zie je namelijk al vaak direct resultaat! Voor een blijvend resultaat is het aan te raden om een behandeling bindweefselmassage te boeken bij NextSkin. Ik help je graag verder bij het verbeteren en verjongen van je huid.

Ervaringen bij NextSkin

Inmiddels hebben reeds tientallen klanten de weg naar NextSkin gevonden voor onder andere een bindweefselmassage, maar ook voor andere schoonheidsbehandelingen zoals een microneedling behandeling of een eMatrix behandeling. Mijn klanten komen iedere keer weer terug en laten regelmatig lovende reacties achter, zoals onderstaande:

“Ik ben al enkele jaren een klant van Diane. Zij is deskundig en professioneel en servicegericht.
Kortom een salon waar ik graag voor een behandeling kom.” – Trudy Maandag (9 september 2017)

“Ik kom al heel wat jaartjes bij Nextskin Beauty Clinic of te wel bij Diane en ik ben erg tevreden over haar werkwijze. Zij legt alles duidelijk uit, adviseert maar laat de keuze aan jou, geen opdringere verkoop van producten. Ze werkt rustig, neemt de tijd voor je. Mooie salon, goede producten.” – Winny van den Boom (25 augustus 2017)

“Ik was 13 toen ik voor het eerst naar nextskin ging met mijn moeder, ik ben nu 18 en kom nog altijd het liefst bij diane! Er is een hele fijne veilige sfeer en alle ruimte om lekker te kletsen. Of om stil te zijn als je dat liever hebt. Diana neemt altijd enorm de tijd. Je wordt niet naar buiten gelaten als het er nog niet perfect uitziet en het ziet altijd fantastisch uit!” – Demi Ophof (25 augustus 2017)

Meta
Heb je grauwe of droge huid of heb je last van veel rimpels, kraaienpoten of littekens in je gezicht? Om je huid te verbeteren en te verjongen kies je voor een bindweefselmassage bij NextSkin. Neem contact op voor de mogelijkheden omtrent een bindweefselmassage in onze schoonheidssalon.